Jag bor på Brännö. Flyttade hit 2010. Jag har inrett ett av rummen till ateljé. Född och uppvuxen i Malmö och har sen 20-årsåldern bott i Majorna, Grimmered och Klippan (Göteborg).

För ett antal år sen köpte jag pennor, färger och ritblock för att börja måla. Jag hade längtat och visste ju att som barn och tonåring var jag duktig på att återge det jag såg. Så besviken jag blev! Det fungerade inte alls. Anmälde mig till en kurs i akvarell på ABF för att försöka komma igång. Det gick framåt och jag målade hemma i källaren, gick på fler kurser och var med på min första samlingsutställning 2006. På den vägen är det. Jag går på kurs ibland, målar på kvällar och helger. På resor tar jag med mig skissblock och tecknar i smyg av människor runt omkring mig. Snabba skisser. Jag tar även kort som sen inspirerar mig. Ofta börjar mina målningar med ett motiv som sedan suddas ut och blir till något helt annat än vad det var tänkt från början. Ibland är det färgerna som styr och motivet spelar mindre roll. Jag varvar ibland teknikerna akryl, akvarell, pastell, tusch och ibland kombineras teknikerna i samma målning. Jag lyssnar ofta på musik när jag målar. Det kan vara allt från klassiskt till hårdrock. Det är inte så viktigt att analysera mina bilder för mening och betydelse kan skifta från dag till dag, men ofta är det när jag bestämmer mig för titel som förklaringen kommer. Fast ibland ser andra sånt som inte jag själv ser!
Min mailadress är eva@evablarsson.se och Instagram @eva_b_larsson
I live on Brännö. Moved to the island in 2010 and decorated a room into studio. Born and raised in Malmö. Some years ago I bought colours, pencils and a sketch-book to begin painting. I knew that as a child and teenager I was able to reproduce what I saw. So disappointed I was! It didn't work at all. Notified me of a course in watercolor at ABF, trying to get started. It went ahead, I had my first exhibition in 2006. I attend courses sometimes, painting on nights and weekends. On hollidays I bring my sketch-book and make quick sketches of the people I see. I also take photos that will inspire me when I get home. Often my paintings begins with a motif which becomes something entirely different than what it was intended to be from the beginning. Sometimes it's just the colors and the motif means less. I sometimes use acrylic, watercolor, pastel, ink, and sometimes combines the technologies in the same painting. I often listen to music when I paint. It could be anything from classical to hard rock. It is not so important to analyze my pictures for sense and meaning can vary from day to day, but often when I decide the title.

 

Senaste kommentaren

21.05 | 04:12

Hej Eva!
Jag kommer gärna upp och tittar på dina tavlor, men hinner ej idag.
Du har inga bilder på dem, som du kan Maila till mig. Vill gärna visa dottern som jag träffar idag.
Hälsar
Eva

20.05 | 18:49

Hej Eva!
Jag har små tavlor hemma om du vill titta!
Med vänlig hälsning
Eva

20.05 | 18:20

Hej Eva!
Har tittat på dina små tavlor , för 1000:- som finns hos Sofia blommor.
Har du någon mer sådan tavla ,
eller har du liknande glada småtavlor.
Med vänlig hälsning
Eva

26.04 | 19:15

Hej Carita!
Vilken skiss menar du?
Med vänlig hälsning Eva

Dela den här sidan